Επικοινωνία μέσω VIBER 6947 889 889 κάντε κλικ  ΕΔΩ Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00  

Αναζήτηση 2310 252525
Συχνές Ερωτήσεις FAQ's
  • Τι είναι Ανακατασκευασμένοι Υπολογιστές?

Με το πέρασμα του χρόνου, οι υπολογιστές έχουν εξελιχθεί από μια πολυτέλεια σε μια ανάγκη. Η σκέψη του να δαπανήσεις πολλά χρήματά σε ένα νέο υπολογιστή μπορεί να είναι επώδυνη, γι’ αυτό εδώ έρχονται να δώσουν λύση στο πρόβλημα σου οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές (Refurbished PCs). 

Ανακατασκευασμένοι (Refurbished) υπολογιστές είναι υπολογιστές που έχουν επιστραφεί στον κατασκευαστή για αρκετούς διαφορετικούς λόγους. Αυτοί οι υπολογιστές ελέγχονται και πωλούνται στους καταναλωτές με έκπτωση της τάξεως του 40%. Ο κάθε κατασκευαστής ανακατασκευάζει τους δικούς του υπολογιστές. Αν θέλετε να καταλήξετε με το καλύτερο δυνατό ανακατασκευασμένο υπολογιστή, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το αγοράσετε από μια εταιρεία που έχει μια ισχυρή φήμη και τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ανακατασκευής Η/Υ και θα πρέπει επίσης  να έχουν μια σταθερή εγγύηση τουλάχιστον 12μηνών. 

  • Από πού προέρχονται?

Όλοι είχαμε κάποτε την εμπειρία να αγοράσουμε κάτι ακριβό, να το πάρουμε στο σπίτι, και βγάζοντας το από το κουτί, διαπιστώναμε ότι κάτι δεν φαίνεται σωστό. Ίσως αυτό να είχε σχιστεί ή να είχε κάποια ζημιά. Ίσως να έλειπε ένα χαρακτηριστικό που θέλαμε απεγνωσμένα. Ίσως το εν λόγω προϊόν δεν λειτουργούσε ακριβώς σωστά. Και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το φυσικό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε είναι να το επιστρέψουμε.

Προσοχή όμως οι Ανακατασκευασμένοι Υπολογιστές δεν είναι απαραιτήτως πάντα χρησιμοποιημένοι υπολογιστές. Ορισμένοι κατασκευαστές και έμποροι έχουν πρότυπα ποιότητας που δεν τα θέτουν σε κίνδυνο. Εάν ένας υπολογιστής ή ένα εξάρτημα του υπολογιστή επιστραφεί, αλλά φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, ή έχει ένα μικρό πρόβλημα το οποίο μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αυτό θα πρέπει να ανακατασκευαστεί και να πωληθεί με έκπτωση από την εταιρεία. Οι περισσότερες εταιρείες θα πρέπει να εγγυηθούν ότι ο υπολογιστής είναι σαν καινούργιος και καμιά φορά οι ανακατασκευασμένοι είναι πιο σπάνιο να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα αργότερα γιατί τσεκάρονται πολλές φορές με σκοπό να μην χαλάσουν τη φήμη της κάθε εταιρείας, σε αντίθεση με τα καινούργια τα οποία καμιά φορά δεν ελέγχονται τόσο διεξοδικά.

  • Τα οφέλη των Ανακατασκευασμένων Υπολογιστών

Αισθητική 

Πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών, όπως η HP, η Dell και η Samsung, χρησιμοποιούν  μια πολύ αυστηρή διαδικασία ανακατασκευής. Θέλουν να συνεχίσουν οι καταναλωτές να παραγγέλνουν από αυτούς, ακόμη και ανακατασκευασμένα προϊόντα. Έτσι, δεν πρόκειται να πουλήσουν υπολογιστές με σκισμένες θήκες ή οτιδήποτε άλλη ζημιές. Τις περισσότερες φορές, οι ανακαινισμένοι επιτραπέζιοι ή φορητοί υπολογιστές δίνονται προς πώληση με ένα νέο περίβλημα. Εάν μια εταιρεία λαμβάνει έναν υπολογιστή για την ανακατασκευή που δείχνει μόνο να έχει ελαφριά φθορά, μπορεί να επιλέξει να αντικαταστήσει μόνο ορισμένα τμήματα με νέα. Αναμείνετε ότι οι ανακαινισμένοι υπολογιστές θα δείχνουν 99% σαν καινούργιοι.

Λειτουργικότητα 

Τις περισσότερες φορές, οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές είναι απλές επιστροφές πελατών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να μην υπάρχει τίποτα λάθος με τους υπολογιστές αυτούς. Απλά μπορεί τελικά να μην άρεσε το προϊόν στον πελάτη, και έτσι να το επέστρεψε εντός της περιόδου εγγύησης. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, οι κατασκευαστές υπολογιστών πωλούν αυτούς τους υπολογιστές ως ανακατασκευές. Δεν μπορούν τα πουλήσουν ως νέα επειδή έχουν ανοιχθεί πριν ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Η άλλη περίπτωση ανακατασκευασμένου υπολογιστές είναι τα ελαττωματικά εξαρτήματα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε από  μια μνήμη RAM έως τη μητρική πλακέτα. Όταν οι κατασκευαστές ελέγχουν αυτούς τους υπολογιστές, αντικαταστούν το ελαττωματικό εξάρτημα με ένα τελείως καινούργιο. Αν το θέμα είναι με την εγκατάσταση, θα εγκαταστήσουν ξανά σωστά το συγκεκριμένο κομμάτι. Οι κατασκευαστές επίσης δοκιμάζουν τη λειτουργικότητα γενικά του υπολογιστή πριν από την πώληση. Όχι μόνο ελέγχουν τα εξαρτήματα που αντικαταστούν με καινούργια αλλά και όλα τα άλλα ανταλλακτικά. Να γνωρίζεται ότι οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές θα λειτουργούν εξίσου καλά όπως και νέοι. 

Εγγύηση

Οι μεγάλες εταιρείες προσφέρουν την ίδια ακριβώς εγγύηση και στα ανακατασκευασμένα προϊόντα όπως και στα νέα. Έτσι, όσον αφορά την εγγύηση δεν έχετε να χάσετε τίποτα από την αγορά ενός ανακατασκευασμένου προϊόν. Στην πραγματικότητα ότι ισχύει για τα καινούργια ισχύει και για τα ανακατασκευασμένα.

Όλα τα ανακατασκευασμένα(Refurbished) προιόντα μας εχουν 12μηνες εγγύηση και προεγκατεστημένα δωρεάν όλα τα προγράμματα !

Τιμή 

Οι κατασκευαστές υπολογιστών δεν μπορούν να πουλήσουν προϊόντα, ως καινούργια, εκτός αν είναι πραγματικά 100% νέα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιστροφές πελατών και όλοι οι υπολογιστές προηγούμενης γενιάς, θα πρέπει να πωληθούν  με διαφορετικό όνομα. Έτσι, οι κατασκευαστές πωλούν αυτά τα προϊόντα με μια ετικέτα που γράφει ανακατασκευασμένο προϊόν.

Γνωρίζουν επίσης ότι οι καταναλωτές δεν θα πληρώσουν το ίδιο μια ανακατασκευή ενός υπολογιστή όπως θα έκαναν με ένα τελείως καινούργιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές συχνά να προσφέρονται σε τιμές πολύ χαμηλές- πολλές φορές μέχρι και 40% κάτω της αρχικής τιμής.

Αξεσουάρ

Μια ερώτηση που μπορεί να έχετε σχετικά με την αγορά ενός ανακατασκευασμένου υπολογιστή είναι: Αν θα λάβετε όλα τα εξαρτήματα που περιλαμβάνει ένας νέος υπολογιστής; Ναι, όντως οι κατασκευαστές υπολογιστών σας παρέχουν όλα τα γνήσια καλώδια τροφοδοσίας και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ που θα παίρνατε και με την αγορά ενός καινούργιου.

  • Τα Αρνητικά των Ανακατασκευασμένων Υπολογιστών

Η «αρνητική» πλευρά του να αγοράσετε ένα ανακατασκευασμένο υπολογιστή, είναι ότι θα έχετε έναν υπολογιστή που δεν είναι τελείως καινούργιος. Για μερικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι ένα ψυχολογικό εμπόδιο που μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεπεράσουν, επειδή υποσυνείδητα αναρωτιούνται τι ήταν λάθος με τον υπολογιστή και γιατί κάποιος άλλος δεν το ήθελε. Αλλά, για να κυριολεκτήσουμε από επιχειρηματική άποψη, αυτό δεν θα πρέπει να παίξει ρόλο στην απόφασή σας, δεδομένου ότι έρχεται με μια πλήρη εγγύηση ενός έτους όπως ακριβώς συμβαίνει με τα καινούργια.

Δυστυχώς, η λέξη “Ανακατασκευασμένοι” υπολογιστές συνοδεύεται από χαρακτηριστικά όπως μεταχειρισμένοι, κατεστραμμένοι ή και αναξιόπιστοι με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ελκυστικοί στους πελάτες. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, οι ανακατασκευασμένοι πολλές φορές είναι καλύτεροι και από τους καινούργιους υπολογιστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι λιανοπωλητές ή οι κατασκευαστές πωλούν κάτι σε έκπτωση που ποτέ δεν θέλουν να δουν ξανά πίσω. Η επιστροφή τους μια φορά είναι ήδη υπεραρκετή, πόσο μάλλον ακόμα μια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Μετά από όλα αυτά καταλήγουμε στο εύλογο συμπέρασμα ότι αξίζει κανείς να αγοράσει έναν ανακατασκευασμένο υπολογιστή ή ένα ανακατασκευασμένο εξάρτημα του !!!

expand_less